Hubněte s Feminou: Mačingová dieta den patnáctý

Chápete to, že už spolu začínáme třetí týden?!!! To je super…Letí to teda pěkně. Myslím, že pokud jsme došli všichni společně takhle daleko, tak už to dojedeme, ne?

Co nás dnes čeká? 

  • Snídaně: Šťáva z čerstvého grepu, 2 grahamové (sójové), rohlíky + med + ořechy
  • Oběd: Zeleninová polévka
  • Večeře: Mozarella + rajčata (okurky)

Snídaně mi celkem chutnala, až na tu šťávu z grepu. Grep mi krásně voní, ale nemám ráda tu hořkost, která se na jazyku rozvine. Raději mám pomelo, ale jeho šťáva zase neodbourává tuk. Takže, hurá grepová šťávo, pojď do mě. 🙂

Začala jsem přemýšlet, co budu po skončení detoxu dělat dál. Jestli se dám na tu schůdkovou dietu, nebo dietu podle krevních skupin anebo si sama vytvořím jídelníček, který mi bude vyhovovat. Kamarádka mi doporučila knihu Život bez pšenice, kterou jsem si ani neměla kupovat:-)

Dozvěděla jsem se z ní, že pšenice, kterou dnes jíme, je přešlechtěná a geneticky upravovaná verze té původní a vlastně s ní nemá nic společného. Je geneticky upravovaná proto, aby nasytila miliardy hladových krků na světě.

článek

Překvapilo mě, kde všude se pšenice a lepek objevuje, když pominu pečivo, což je jasné, objevuje se i tam, kde byste ji nečekali. Ve žvýkačkách, v balzámech na tělo a na rty, v čisté mléčné čokoládě, hořčici nebo kečupu, takže si dejte tu práci a čtěte informace na obalech. Lepek má na svědomí naše alergie, nečistou pleť, velká bříška a problémy se střevy. Mnoho výrobků, kde jsou emulgátory a zahušťovadla, obsahují skrytý lepek.

Většina výživových poradců doporučuje celozrnné produkty zařadit do zdravého jídelníčku, ale když si uvědomíte, že od té doby co se probudíte, až do doby než jdete spát, do sebe cpete obrovské množství lepku, tak je možná na čase se trochu víc zajímat o to, co jíte. Nejspíš namítnete, že co tedy jíst…Při čtení knihy jsem se neustále mračila a přemýšlela. I když jsou v ní návody a i recepty, je to návrat k tomu, že se doma prostě vaří. Že nejíme polotovary a hotovky za pár korun, ale že vaříme a zároveň přesně víme, co jíme.

Vím, nemáme farmy a pole, abychom si každý sám mohl pěstovat plodiny a chovat zvířata na maso, ale měli bychom se naučit potraviny vybírat a číst jejich složení. Jídlo a léky jsou obrovský byznys a jsou tady hlavně proto, aby firmy, které je produkují, vydělaly. Čím více levnějších náhražek, tím větší zisk.

Ale zpět k detoxu, já se vždycky tak rozohním. 🙂

Zeleninová polévka byla moc dobrá a užila jsem si mozarellu s rajčátky. Autorka píše, že se nemá ničím polévat jen posolit, ale já jsem to maličko zakápla olivovým olejem…Ale jen opravdu maličko…

Pa Monča

Foto zdroj: profimedia.cz

23.1.2014 8:00| autor: Monča

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist