Lisovaná bramborová polévka s celerem a koprem

Suroviny

brambory
600 g
celer
cibule
2 ks
olej
4 PL
mléko
1 dcl
vývar
1 l
žloutek
1 ks
kopr
muškátový oříšek
sůl
žemle
1 ks

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, nasypeme do vařícího vývaru, uvaříme do měkka, pak i s vývarem prolisujeme (nebo rozmixujeme). Drobně nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájený celer podusíme na oleji, přidáme je k prolisovaným bramborům, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, polévku přihřejeme, avšak nevaříme.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist