Linecký koláč s rybízovým sněhem

Suroviny

hladká mouka

250 g

máslo

150 g

cukr

60 g

žloutky

2 ks

bílky na sníh

3-4 ks

pískový cukr

120-160 g

rybíz

150-200 g

citrónová kůra

dle chuti

pískový cukr na posypání

dle chuti

hladká mouka na vál

dle potřeby

Postup přípravy:

Na vál prosejte mouku a přidejte rozdrobený tuk, cukr, žloutky a kůru. Vypracujte těsto a nechte zabalené ve fólii v chladu odpočinout. Vyválejte na pomoučeném vále placku a na suchém plechu v troubě vyhřáté na 180 °C upečte dorůžova. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj cukr a lehce vmíchejte obraný, omytý a okapaný červený rybíz. Sníh natřete na upečený plát, povrch poprašte pískovým cukrem a vložte do trouby krátce jen „ožehnout“.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist