Linecký koláč s rybízovým sněhem

Suroviny

hladká mouka
250 g
máslo
150 g
cukr
60 g
žloutky
2 ks
bílky na sníh
3-4 ks
pískový cukr
120-160 g
rybíz
150-200 g
citrónová kůra
dle chuti
pískový cukr na posypání
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Na vál prosejte mouku a přidejte rozdrobený tuk, cukr, žloutky a kůru. Vypracujte těsto a nechte zabalené ve fólii v chladu odpočinout. Vyválejte na pomoučeném vále placku a na suchém plechu v troubě vyhřáté na 180 °C upečte dorůžova. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj cukr a lehce vmíchejte obraný, omytý a okapaný červený rybíz. Sníh natřete na upečený plát, povrch poprašte pískovým cukrem a vložte do trouby krátce jen „ožehnout“.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 16x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist