Lahůdková husí játra

Suroviny

husí játra
250 g
mléko a slanina
dle potřeby
hřebíček a sádlo
dle potřeby
cibule
1 ks
mletá paprika
dle chuti
sůl, hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka, aby byla křehčí. Potom je osušíme a prošpikujeme plátky slaniny a zapíchneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20 – 30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlijeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme ve vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je to potřeba, dosolíme, případně okořeníme.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.3.2013 4:01| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist