Lahůdková husí játra

Suroviny

husí játra
250 g
mléko a slanina
dle potřeby
hřebíček a sádlo
dle potřeby
cibule
1 ks
mletá paprika
dle chuti
sůl, hladká mouka
dle potřeby

Postup přípravy:

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka, aby byla křehčí. Potom je osušíme a prošpikujeme plátky slaniny a zapíchneme do nich hřebíčky. Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20 – 30 minut podle velikosti jater. Když játra zrůžoví, podlijeme je trochou horkého vývaru. Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme ve vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem. Pokud je to potřeba, dosolíme, případně okořeníme.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.3.2013 4:01| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist