Kynuté pletence se skořicí

Suroviny

polohrubá mouka
400 g
cukru
1/4 hrnku
mléko
1 hrnek
žloutky
2 ks
droždí
3/4 ks
máslo
1/4 ks kostky
skořicový cukr na obalení
dle potřeby

Postup přípravy:

Nejprve si zaděláme kvásek. V menší misce si rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme asi půl deci vlažného mléka a přidáme asi půl lžičky polohrubé mouky, rozmícháme a necháme kynout. Pak si připravíme velkou mísu, kam nasypeme mouku, zlehka osolíme a uděláme doprostřed důlek, nasypeme cukr. Žloutky rozmícháme ve vlažném mléce, vykynutý kvásek vlijeme do mouky, pak mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a zamícháme v těsto, popřípadě podsypáváme moukou tak, aby se těsto nelepilo. Uděláme bochánek a necháme kynout aspoň 1 hodinku. Po hodince opět těsto prohněteme a necháme zase kynout dalších 30 minut. Poté děláme dlouhé nudličky, které spleteme a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, ještě horké dáváme do skořicového cukru.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.5.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist