Kynuté pletence se skořicí

Suroviny

polohrubá mouka

400 g

cukru

1/4 hrnku

mléko

1 hrnek

žloutky

2 ks

droždí

3/4 ks

máslo

1/4 ks kostky

skořicový cukr na obalení

dle potřeby

Postup přípravy:

Nejprve si zaděláme kvásek. V menší misce si rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme asi půl deci vlažného mléka a přidáme asi půl lžičky polohrubé mouky, rozmícháme a necháme kynout. Pak si připravíme velkou mísu, kam nasypeme mouku, zlehka osolíme a uděláme doprostřed důlek, nasypeme cukr. Žloutky rozmícháme ve vlažném mléce, vykynutý kvásek vlijeme do mouky, pak mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a zamícháme v těsto, popřípadě podsypáváme moukou tak, aby se těsto nelepilo. Uděláme bochánek a necháme kynout aspoň 1 hodinku. Po hodince opět těsto prohněteme a necháme zase kynout dalších 30 minut. Poté děláme dlouhé nudličky, které spleteme a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, ještě horké dáváme do skořicového cukru.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.5.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist