Kynutá roláda s ořechy

Suroviny

polohrubá mouka
300 g
droždí
15 g
cukr krystal
mléko
vejce
1 ks
olej
mleté ořechy
cukr
máslo

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme nakynout. V mouce rozmícháme špetku soli, vejce, vlažné mléko s rozpuštěným cukrem, kvásek a trochu oleje a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout. Těsto vyválíme, potřeme náplní, zavineme, potřeme máslem a dáme na vymazaný plech. Upečeme do zlatohněda.

Náplň: mleté ořechy promícháme s trochou horkého mléka a cukrem. Můžeme přidat i skořici.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2011 1:16| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist