Květákový nákyp s nivou

Suroviny

květák
1 ks
žampiony
200 g
niva
250 g
sůl
bílý pepř
mletý kmín
menší cibule
1 ks
olej
2 PL
ovesné vločky
2 PL
strouhanka
2-3 PL
vejce
3 ks

Postup přípravy:

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně do měkka. Ještě teplý posekáme na drobné kousky.

Pokrájené žampiony podusíme na 1 lžíci oleje, posolíme, nepodléváme, jen mícháme.

Když se šťáva vydusí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku podusíme.

Vmícháme do květáku, přidáme najemno nastrouhanou nivu, žloutky z vajec, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků.

Dáme na pekáč, nejlépe teflonový nebo silikonový, na který jsme dali 1 lžíci oleje. Jiný pekáč vymažeme lépe. Upečeme při 175 °C za cca 20-25 minut dorůžova.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist