Květákové bramboráky s majoránkou

Suroviny

květák
1 ks
vejce
podle potřeby
strouhanka
5 PL
hladká mouka
5 PL
sůl, pepř, majoránka
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy:

Květák rozvaříme do měkka – skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce – podle množství květáku dáme přiměřené množství vajec. Zamícháme, přidáme strouhanku a mouku. Musí se nám vytvořit hustší těsto. Osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Lžící nabereme těsto, trochu obalíme ve strouhance a na pánvi vytvoříme menší placičky. Smažíme cca 2 min. z každé strany do zlatova.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist