Kuřecí stehna se švestkami a marmeládou

Suroviny

kuřecí stehna
4 ks
červené víno
octa
1 PL
oleje
2 PL
másla
1/8 ks
domácí rybízové marmelády
2 PL
švestek
0,5 kg
rozinek
1 hrst
hladké mouky
1 hrst
kuličky pepře
4 ks
bobkové listy
2 ks
mletý pepř, tymián, sůl

Postup přípravy:

Připravená kuřecí stehna si zalejeme červeným vínem, které smícháme s octem a necháme přes noc odležet v chladu. Lepší nechat kuřecí stehna odležet déle a občas je obrátit. Takto odležená stehna osušené opečeme na oleji a másle.

Kuřecí maso odděláme a zbylý tuk zaprášíme moukou. Osmahneme, zalejeme lehce vodou, zamícháme a přivedeme do varu. Nyní přidáme kuřecí stehna. Následně podlejeme marinádou, ve které byla stehna naložená a podusíme zakryté v troubě.

Po chvíli přidáme nakrájené švestky, které jsme vypeckovali zároveň s rozinkami, okořeníme, dáme bobkový list a dusíme kuřecí stehna, dokud nezměknou. Na závěr bobkový list odděláme, přimícháme rybízovou marmeládu a vše prohřejeme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 1:17| autor: hanulka728

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist