Oloupeme a nakrájíme cibuli, potom česnek, kuřecí maso, hlívu ústřičnou, rajčata a papriky. Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm cibulku. Až trochu zesklovatí, přidáme kuřecí maso. Chvilku ho opékáme, mícháme vařečkou a přidáváme sůl a koření.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie
Až se maso zatáhne, přidáme hlívu ústřičnou. Opět chvilku opékáme, pak zmírníme oheň a přikryjeme pokličkou, aby se houby podusily. Jakmile pustí šťávu, přidáme papriku a rajčata a dále dusíme. Občas musíme zkontrolovat a promíchat, aby se čína nepřichytila.
Když zelenina změkne, přidáme dle chuti sójovou omáčku. Chvilku ještě dusíme a pak přidáme česnek (nakrájený nebo prolisovaný). Zase chvilku dusíme a ochutnáváme. V případě potřeby ještě dokořeníme a dosolíme.
Falešnou čínu podáváme s rýží nebo fritovanými hranolkami.