Kuře po provensálsku

Suroviny

kuřecí řízek
4 ks
velká cibule
žampiony
150 g
zelená paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
rajče
3 ks
česnek
2 stroužky
provensálské bylinky
1 ČL
oregáno
1 PL
bílé víno
150 ml

Postup přípravy:

Na pánvi opečeme naklepané řízky po obou stranách, vyjmeme a vložíme do pekáčku. Na vypečeném tuku zesklovatíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 min opékáme, potom vložíme rajčata rozkrájená na čtvrtky, oloupaný a najemno posekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a oregano.

Zeleninu a žampiony narovnáme do pekáčku na kuřecí řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby asi na 45 minut.

Posledních 15 minut pečeme odkryté.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist