Kuře na kari po indicku

Suroviny

kuře
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
celer
ks
pepř
3 ks
olej
1 PL
česnek
2 stroužky
jablko
1 ks
kari koření
1 ČL
škrobová moučka
1 ČL
voda
1 l
bujón
smetana
1/2 šálku

Postup přípravy:

Omáčka kari: 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 jablko, 1 lžička kari koření, 1 lžička škrobové moučky, 1 vody, bujón (masox), 1/2 šálku smetany

Vykuchané, očistěné kuře dáme do hrnce, přidáme zeleninu, sůl a koření a zvolna vaříme asi 2 hodiny.

Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme jablko a kari koření. Zahustíme škrobovou moučkou a zředíme vodou s masoxovou kostkou. Dobře provaříme, až omáčka zhoustne, pak ji ochutíme smetanou, kterou už jen necháme „ohřát“, ale nevaříme.

Nakonec kuře nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist