Kuřátko na víně s hořčicí

Suroviny

cibule
1 ks
bílé víno
1 dcl
sůl
dijonská hořčice
3 PL
strouhanka
3 PL
pepř
olej
kuřecí prsa
500 g
vývar
1 dcl

Postup přípravy:

1. Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možné i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.

2. Pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby prudce opéct. Potom otočíme, podlijeme vývarem a pečeme přikryté dalších asi 15 minut. Mezitím najemno nakrájíme cibuli a smícháme s hořčicí, strouhankou a olejem.

3. Směs naředíme vínem tak, aby se z ní stalo řídké těstíčko. Kuře v pekáči pokryjeme vrstvou těstíčka a pečeme nezakryté, až povrch těstíčka začne hnědnout. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:40| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist