Kuchař roku 2007/2008

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky vás zve na letošní ročník prestižní soutěže Kuchař roku 2007/2008.

Již po osmé se setká česká kulinářská špička, aby nezávislá porota rozhodla, kdo má právo nést titul „Kuchař roku 2007/2008„. Tato soutěž je součástí mezinárodního soutěžního systému Global Chefs Challenge a český vítěz postoupí přímo do kontinentálního finále soutěže.

Vedle této prestižní soutěže, kterou vyhlašuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Unilever Foodsolutions, se v sobotu 23.února 2008 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze uskuteční také soutěž KNORR Primerba Culinary Cup 2008, kde změří své síly kuchaři, kteří rádi soutěží.

Soutěžní klání bude přístupné široké veřejnosti. Aby soutěžící nebyli rušeni a aby zároveň měli všichni možnost nahlédnout „pod pokličku“ kuchařského umění, bude v kongresovém sálu hotelu zajištěn přímý přenos z hotelové kuchyně a po celý den bude připraven bohatý
doprovodný program:
– nejdelší sýrová roláda
– kuchařská show – Let´s Go Magic
– módní show
– ve vitality koutku se o Vás postará nutriční specialista
– na zmrzlinové ochutnávky Vás pozve Algida
– cukrářská show Carte d´Or
– ochutnávka netradičníc druhů piv
– dětský koutek s celodenním programem
– Nealko bar
– flambování palačinek
– a ještě mnoho dalšího!

Také se můžete těšit na minifood festival „všechny chuti světa aneb svět na talíři“, kde Vám nejlepší pražské restaurace nabídnou ochutnávku toho nejlepšího z celého světa, např:
• Sushi v podání japonské restaurace Samuraji
• Ethno jídla v podání Ethnocatering občanského sdružení Berkat
• Africká kuchyně restaurace u Pštrosa
• Brasserie M

Moderátorem celého dne bude Petr Rychlý.

V rámci doprovodného programu je možné navštívit odborné semináře mistrů kuchyně, kteří Vás provedou zákulisím přípravy pestré nabídky lahůdek.

Malá ochutnávka ze salónků seminářů:

*  Evropské šunky a jejich hlavní rozdělení a použití v gastronomii
*  Pivo a jeho vstup do vysoké gastronomie
*  Chuť a vůně arabského světa
*  Houby v jídle a seznámení s málo známými houbami
*  Moderní restaurační dezerty
*  Renesance sýrů – podávání v menu
*  S lehkostí v indické kuchyni v Čechách
*  Středomořská kuchyně
*  Molekulární kuchyně – trend nebo směr?
*  Knedlíky – český fenomén aneb Ital nezná ten zázrak …
*  Mandolína – pomocník pro kreativní tvorbu v kuchyni
*  Jak se točil film Obsluhoval jsem anglického krále
*  Jídlo a hlad v 8 000 metrech
*  Kuchaři – mistři nožů
*  Pořady ve světe o kuchařských TV celebritách a soutěžích
*  Senzorika – tajemný svět smyslů
*  Let´s go magic
*  Objevte svět piva v gastronomii

Info o seminářích a registraci najdete zde.

Podrobné informace o soutěži celodenním programu najdete na www.kucharroku.cz

20.2.2008 12:00| autor: redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist