Krevety se středomořským salátem a majinézou

Suroviny

krevet
230 g
sůl, bílý pepř
šťáva z jednoho citrónu
olivový olej
raných brambor
100 g
rukoly
125 g
rajčat
300 g
piniových oříšků
50 g
sezamových semínek
50 g
majonézy
70 g
bílého nízkotučného jogurtu
30 g
chilli
1 špetka
kajanského pepře
1 špetka
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Krevety očistíme, osolíme, opepříme, přelijeme citrónovou štávou a olivovým olejem a necháme 25 minut uležet. Brambory uvaříme, rukolu umyjeme, rajčata pokrájíme na plátky a rozložíme na talíř. Majonézu smícháme s jogurtem, chili a kajenským pepřem a dochutíme citrónovou šťávou. Krevety usmažíme na rozpáleném olivovém oleji, minutu před koncem smažení přidáme piniové oříšky a sezamová semínka. Usmažené krevety i s oříšky poklademe na připravenou zeleninu a přelijeme zálivkou. Nakonec můžeme ozdobit sekanou pažitkou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:36| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist