Křehké hovězí plátky na česneku

krehke-platky-na-cesneku-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí plátek
600 g
česnek
4 stroužky
středně velká cibule
2 ks
hladká mouka na obalení plátků
dle potřeby
mouka na zahuštění
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Plátky naklepejte, osolte a opepřete, potřete rozmačkaným česnekem a obalte v mouce. Na rozehřátém oleji osmažte nakrájenou cibuli dozlatova. Zvlášť na pánvičce usmažte na oleji plátky masa a přidejte je i s výpekem k cibuli. Podlijte horkou vodou a duste doměkka. Častěji, podle potřeby podlévejte. Když je maso poloměkké, přidejte tolik horké vody, kolik chcete mít omáčky a dovařte. Měkké plátky vyjměte do jiné nádoby, omáčku zahustěte moukou a asi 6 minut povařte. Nakonec dochuťte worcesterem a přeceďte na maso. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist