Královská bábovka

Suroviny

cukr krupice
250 g
hera
200 g
vejce
6 ks
nastrouhaná čokoláda
50 g
ořechy
100 g
polohrubá mouka
300 g
prášek do pečiva
1 balíček
smetana
250 ml

Postup přípravy:

Žloutky oddělte a vyšlehejte je s 200 g cukru krupice. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh spolu s 50 g cukru. Ke žloutkům přidejte změklou heru, strouhanou čokoládu a ořechy, polohrubou mouku, prášek do pečiva a smetanu. Stěrkou pomalu přimíchávejte do těsta vyšlehaný sníh. Těsto nalijte do formy (případně vymazané a vysypané strouhankou) a pečte při 170 stupních hodinu. Nechte vychladnout a podávejte.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2012 9:47| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist