Královská bábovka

Suroviny

cukr krupice
250 g
hera
200 g
vejce
6 ks
nastrouhaná čokoláda
50 g
ořechy
100 g
polohrubá mouka
300 g
prášek do pečiva
1 balíček
smetana
250 ml

Postup přípravy:

Žloutky oddělte a vyšlehejte je s 200 g cukru krupice. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh spolu s 50 g cukru. Ke žloutkům přidejte změklou heru, strouhanou čokoládu a ořechy, polohrubou mouku, prášek do pečiva a smetanu. Stěrkou pomalu přimíchávejte do těsta vyšlehaný sníh. Těsto nalijte do formy (případně vymazané a vysypané strouhankou) a pečte při 170 stupních hodinu. Nechte vychladnout a podávejte.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.11.2012 9:47| autor: kattka20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist