Králík na česneku se slaninou

Suroviny

králík nebo králičí zadek
1 ks
sůl, kmín
malá cibulka
1 ks
másla
50 g
slaniny
50 g
celé pepře
3 ks
česneku
3 stroužky

Postup přípravy:

Odblaněné maso opláchneme, osušíme, proložíme na nudličky nakrájenou polovinou slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí.

Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, trochu vyškvaříme, přidáme jemně nasekanou cibulku, máslo a osmahneme. Vložíme připravené králičí maso a po obou stranách opečeme. Podlijeme hovězím vývarem, přidáme kmín, pepř a pečeme v troubě nejprve hřbetem dolů.

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Během pečení maso obracíme, podléváme vývarem nebo horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy celý pepř.

Protože je králičí maso trochu suché, můžeme králíka péci s kouskem vepřového bůčku, obě masa i šťáva tak dostane výraznější chuť. Podáváme s bramborami a třeba i špenátem. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist