Kotlety se žampióny a smetanou

Suroviny

vepřová kotleta
4 ks
žampiony
100 g
slanina
100 g
smetana
100 ml
mletá sladká paprika
1 PL
mletá pálivá paprika
1/2 ČL
hladká mouka
1 ČL
cibule
1 ks
pepř, sůl
voda

Postup přípravy:

Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle, pak je vyjmeme. Na sádle po opékaní kotlet osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na plátky pokrájené žampiony, zprudka vše opečeme. Pokrm zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme troškou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do měkka. Když jsou kotlety měkké, šťávu zaprášíme moukou, nalijeme smetanu a necháme zhoustnout. Jednotlivé porce masa servírujeme hojně přelité omáčkou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 16x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2015 5:58

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist