Kotlety se žampióny a smetanou

Suroviny

vepřová kotleta

4 ks

žampiony

100 g

slanina

100 g

smetana

100 ml

mletá sladká paprika

1 PL

mletá pálivá paprika

1/2 ČL

hladká mouka

1 ČL

cibule

1 ks

pepř, sůl

voda

Postup přípravy:

Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, prudce opečeme z obou stran na sádle, pak je vyjmeme. Na sádle po opékaní kotlet osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a na plátky pokrájené žampiony, zprudka vše opečeme. Pokrm zaprášíme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme troškou vody, vložíme opečené kotlety a dusíme do měkka. Když jsou kotlety měkké, šťávu zaprášíme moukou, nalijeme smetanu a necháme zhoustnout. Jednotlivé porce masa servírujeme hojně přelité omáčkou.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2015 5:58

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist