Koňaková bábovka

Suroviny

vejce
5 ks
cukr krupice
200 g
vaječný koňak
250 ml
olej
250 ml
polohrubá mouka
300 g
prášek do pečiva
1 balení
vanilkový cukr
1 balení
kakao
2 ČL

Postup přípravy:

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva.

Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků. Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao.

Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Střídavě nalijeme světlé a tmavé těsto.

Vložíme do vyhřaté trouby a pečeme při 150 stupních asi 45 minut až hodinu.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist