Koláč s čokoládou a pudinkem

Suroviny

máslo
650 g
hořká čokoláda
250 g
instantní káva
2 PL
voda
100 ml
hladká mouka
300 g
kakaový prášek
60 g
jedlá soda
0,5 KL
cukr krupice
550 g
vejce
4 ks
olej
2 PL
podmáslí
100 ml
puding čokoládový
2 balení
mléko
750 ml
cukr krystal
80 g
cukr moučka
8 PL
marcipánové kopretinky a jahodové lístky

Postup přípravy:

Korpus: 250 g másla, 250 g hořké čokolády, 2 lžíce instantní kávy, 100 ml vody, 300 g hladké mouky, 60 g kakaového prášku, 0,5 lžičky jedlé sody, 550 g cukru krupice, 4 vejce, 2 lžíce oleje, 100 ml podmáslí

Krém: 2 čokoládové pudinky, 750 ml mléka, 80 g krystalového cukru, 400 g másla, 8 lžic moučkového cukru

Dále: marcipánové kopretiny a lístky, jahody

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Máslo, čokoládu, kávu a vodu mícháme v kastrolu na mírném ohni, aby se vše rozpustilo.

2. Mouku kakao a sodu prosijeme do mísy, vmícháme cukr a do důlku rozklepneme vejce, přidáme podmáslí a olej. Vše promícháme. Naposled vlijeme čokoládovou směs.

3. Promícháme a těsto nalijeme do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Forma musí být větší (průměr aspoň 28 cm nebo menší a vyšší). Můžeme si vypomoct tak, že boky formy vyložíme pruhem papíru na pečení, aby kousek z formy vyčníval.

4. Pečeme cca hodinu a 45 minut při 160°C (záleží na troubě, i déle). Kontrolujeme špejlí. Na krém smícháme část mléka s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu, do horkého přidáme cukr a rozmíchaný pudink.

5. Za stálého míchání uvaříme hustou hmotu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících pomalu vešleháme vychladlý pudink.

6. Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme krémem. Potřeme i celý dort zvenku a dáme vychladit. Pak zbytkem krému dozdobíme boky, vytvoříme ozdobný lem po obvodu horní plochy a vyplníme ji rozpůlenými jahodami.

7. Ozdobíme kopretinami.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 11:54| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist