Koblihy přímo z trouby
Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme....
Koblížky z trouby jsou skvělé, ale ty na obrázku jsou určitě smažené. V
troubě se takový proužek nevytvoří. Pečou se stejnoměrně, ten se utvoří smažením. Dělávám oběma způsoby.
zajímavý recept, určitě jsou méně mastné než smažené…vyzkouším
ještě jsem je nezkusila, vyzkouším
mňam, už teď mi visí slina až na podlahu :o)
Smažené jsou lepší, ale z trouby jsou zdravější.
Výborný nápad, vždycky jsem je smažila, určitě zkusím.
Koblížky vypadají skvěle. Určitě je uvítají nejen děti.
Zajímavý recept, přípravu v troubě vůbec neznám a koblihy má rád syn – asi vyzkouším.
myslela jsem, že se koblížku smaží, alespoň babička to tak vždycky dělala, ale y troubu budou alespoň o trochu „zdravější“ 🙂
Koblížky přímo z trouby bych měla vyzkoušet.
koblížky domácí budou jistě o hodně lepší než kupované