Klasický smažený květák
Růžičky květáku uvaříme ve slané vodě doměkka. Po vychladnutí obalíme ve hladké mouce, poté v osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji, podáváme s bramborem a tatarkou.
2 hodiny středně těžké
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy
2 hodiny středně těžké
Zapečený květák se šunkou v rajčatové omáčce
2 hodiny středně těžké
Pikantní těstovinový salát s masem
2 hodiny středně těžké
Luxusní vepřové řízky na calvadosu
2 hodiny středně těžké
2 hodiny středně těžké
1 hodina snadné
1 hodina snadné
Růžičky květáku uvaříme ve slané vodě doměkka. Po vychladnutí obalíme ve hladké mouce, poté v osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji, podáváme s bramborem a tatarkou.
Klasický smažený květák s novými brambůrkami je u nás sváteční jídlo !
smažený květák miluju. Sice nemám ráda to obalování, ale kvůli téhle ňamce to přežiji. Mám ho ráda s novými brambory, které jsou přelité rozpuštěným máslem a posypané pažitkou!
smažený květák mi také moc chutná 🙂
obalovaný květák dělám klasicky ve vajíčku a strouhance a někdy v sýrovém těstíčku, to je taky mňamka
Klasika, ale výborná, sm.květák milujeme (:
Já ho nevařím, obaluji syrový a pomalu smažím pod pokličkou
smažený máme taky rádi, ale já se s tím hrozně nerada obaluju, jak se to rozpadá, takže většinou skončím u mozečku
klasika, moje oblíbené jídlo
květák mám moc ráda..už se těším až si ho uděláme 🙂
květák miluji..je moc dobrý
doma milujeme všichni 🙂
naše oblíbená mňamka
léto je nejlepší v tom ,že zeleninka je levnější a každý si může koupit dosyta všeho.Květák si kupujeme často a moc ho milujeme.Nemusíme mít žádnou přílohu jako jsou brambory nebo kaše,stačí jen zeleninový salát.
mám ho moc ráda..
jídlo ale je mi po květáku blbe ale zase ho udělám
a rychlý recept. Dělám v létě často…
jen škoda,že to manžel odmítá,já bych se toho s prominutím užrala