Klasická zelňačka s vepřovým masem a houbami

Suroviny

vepřové maso

250 g

kysané zelí

250 g

sušené houby

3 PL

brambory

4 ks

cibule

2 ks

mrkev

1 ks

vývar

1200 ml

olej

2 PL

rajčatový protlak

2 PL

kmín

1 ČL

chilli koření

1 špetka

červená paprika

1 ČL

česnek

2 stroužky

sůl

1 špetka

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, kmín, utřený česnek a mletou papriku. Vše promícháme a osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájené kysané zelí a očištěnou nakrájenou mrkev. Zakryjeme pokličkou a vaříme, až maso změkne. Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostky nakrájené brambory doměkka. Brambory scedíme a vložíme do uvařené polévky. Tu podle chuti osolíme a přidáme pár kapek chilli koření. Zelňačku ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým pečivem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.9.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist