Klasická zelňačka s vepřovým masem a houbami

Suroviny

vepřové maso
250 g
kysané zelí
250 g
sušené houby
3 PL
brambory
4 ks
cibule
2 ks
mrkev
1 ks
vývar
1200 ml
olej
2 PL
rajčatový protlak
2 PL
kmín
1 ČL
chilli koření
1 špetka
červená paprika
1 ČL
česnek
2 stroužky
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, kmín, utřený česnek a mletou papriku. Vše promícháme a osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájené kysané zelí a očištěnou nakrájenou mrkev. Zakryjeme pokličkou a vaříme, až maso změkne. Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostky nakrájené brambory doměkka. Brambory scedíme a vložíme do uvařené polévky. Tu podle chuti osolíme a přidáme pár kapek chilli koření. Zelňačku ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým pečivem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.9.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist