Klasická zelňačka s vepřovým masem a houbami

Suroviny

vepřové maso

250 g

kysané zelí

250 g

sušené houby

3 PL

brambory

4 ks

cibule

2 ks

mrkev

1 ks

vývar

1200 ml

olej

2 PL

rajčatový protlak

2 PL

kmín

1 ČL

chilli koření

1 špetka

červená paprika

1 ČL

česnek

2 stroužky

sůl

1 špetka

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, kmín, utřený česnek a mletou papriku. Vše promícháme a osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájené kysané zelí a očištěnou nakrájenou mrkev. Zakryjeme pokličkou a vaříme, až maso změkne. Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostky nakrájené brambory doměkka. Brambory scedíme a vložíme do uvařené polévky. Tu podle chuti osolíme a přidáme pár kapek chilli koření. Zelňačku ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým pečivem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.9.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist