Výborná kančí pečeně na česneku

Suroviny

kančí pečeně s kostí

600 g

sůl

12 g

česnek

12 g

cibule

60 g

sádlo

40 g

hladká mouka

8 g

Postup přípravy:

Z pečeně i krkovice odsekneme obratlové kosti, maso opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí. Do pekáče naklademe na plátky pokrájenou cibuli. Maso pak vložíme na cibuli do pekáče, přidáme sádlo a mírně podlijeme vodou. Maso pečeme za občasného obracení a přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou až doměkka a dozlatova. Přitom dbáme, aby se cibule nepřipálila. Až je maso upečené, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme minimálně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Kančí pečeni podáváme s knedlíkem, podle chuti houskovým, bramborovým, chlupatým nebo také s bramborami. Jako příloha se hodí zelí bílé nebo červené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 19x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist