Výborná kančí pečeně na česneku

Suroviny

kančí pečeně s kostí
600 g
sůl
12 g
česnek
12 g
cibule
60 g
sádlo
40 g
hladká mouka
8 g

Postup přípravy:

Z pečeně i krkovice odsekneme obratlové kosti, maso opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí. Do pekáče naklademe na plátky pokrájenou cibuli. Maso pak vložíme na cibuli do pekáče, přidáme sádlo a mírně podlijeme vodou. Maso pečeme za občasného obracení a přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou až doměkka a dozlatova. Přitom dbáme, aby se cibule nepřipálila. Až je maso upečené, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme minimálně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Kančí pečeni podáváme s knedlíkem, podle chuti houskovým, bramborovým, chlupatým nebo také s bramborami. Jako příloha se hodí zelí bílé nebo červené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 27x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist