Výborná kančí pečeně na česneku

Suroviny

kančí pečeně s kostí
600 g
sůl
12 g
česnek
12 g
cibule
60 g
sádlo
40 g
hladká mouka
8 g

Postup přípravy:

Z pečeně i krkovice odsekneme obratlové kosti, maso opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí. Do pekáče naklademe na plátky pokrájenou cibuli. Maso pak vložíme na cibuli do pekáče, přidáme sádlo a mírně podlijeme vodou. Maso pečeme za občasného obracení a přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou až doměkka a dozlatova. Přitom dbáme, aby se cibule nepřipálila. Až je maso upečené, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme minimálně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Kančí pečeni podáváme s knedlíkem, podle chuti houskovým, bramborovým, chlupatým nebo také s bramborami. Jako příloha se hodí zelí bílé nebo červené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 35x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist