Kaldoun s játrovými knedlíčky

kaldoun-s-jatrovymi-knedlicky-1100x618.jpg

Suroviny

kuřecí křídla

dle potřeby

krk, kostra, srdíčko, žaludek

dle potřeby

květák

200 g

kořenová zelenina

150 g

cibule

1 ks

máslo

55 g

hladká mouka

30 g

kuřecí játra

100 g

vejce

1 ks

majoránka nebo petrželka

dle chuti

sůl, mletý pepř

dle chuti

celý pepř

dle chuti

mletý muškátový květ

1 špetka

strouhanka

dle potřeby

Postup přípravy:

Knedlíčky: 100 g kuřecích jater, 25 g másla, majoránka nebo petrželka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového květu, strouhanka

Do hrnce dejte opláchnutá kuřecí křídla, krk, kostru, žaludek i srdíčko, očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou a překrojenou cibuli a celý pepř. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, osolte a zvolna vařte doměkka. Vývar přeceďte. Maso oberte, vnitřnosti a zeleninu nakrájejte. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji 200 ml studené vody, rozmíchejte, přidejte scezený vývar, růžičky květáku a chvíli povařte. Vmíchejte zeleninu a maso. V misce utřete změklé máslo s naškrábanými játry, solí, pepřem, muškátovým květem a vejcem. Zahustěte strouhankou, dochuťte jemně nasekanou petrželkou nebo majoránkou, ze směsi utvořte knedlíčky, vložte je do polévky a krátce povařte. Těsně před podáváním ještě vmíchejte do polévky petrželku.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist