Kachní steak na medu s jablky

Suroviny

kachní prsní řízek s kůží

4 ks

sladké jablko

2 ks

med

100 g

červené víno

1 dl

vinný ocet

1 PL

mletý bílý pepř

dle chuti

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Prsa dobře omyjeme a očistíme, ale nezbavujeme kůže. Med smícháme s vínem a do této směsi naložíme osolená a opepřená prsíčka nejméně na 12 hodin. Odleželé maso vyjmeme z marinády, kterou svaříme na polovinu množství. Pak do ní vložíme oloupaná jablka nakrájená na měsíčky, 10 minut je podusíme, dochutíme lžící vinného octa, osolíme a odstavíme. Připravené steaky vložíme na gril a pečeme pozvolna nejdříve ze strany s kůží, pak je otočíme a dál opékáme, dokud není maso důkladně propečené. Prsíčka podáváme nakrájená na plátky, obložená dušenými jablky a přelitá zbytkem horké marinády.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist