Kachna na houbách a víně s uzeným masem

Suroviny

kachna
1 ks
uzené maso
200 g
sterilované cibulky
200 g
sušené huby
200 g
červené víno
1 dcl
hladká mouka
50 g
kmín, pepř, sůl
1 špetka
voda
100 ml

Postup přípravy:

Očištěnou kachnu dáme na záda do pekáče, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení propichujeme kůži, aby sádlo mohlo vytéci, vypečené sádlo lžící z pekáče odebíráme, aby se nepřipalovalo, dáme stranou. Na části sádla podusíme nakrájené uzené maso, předáme namočené houby a cibulky, vše zalijeme vínem, zaprášíme moukou. Pečenou kachnu naporcujeme, vložíme zpět do pekáče, polijeme podušenou směsí a krátce pokrm zapečeme. Porce kachny podáváme přelité směsí a šťávou z výpeku, spolu s knedlíkem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.4.2015 8:38| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist