Jihočeské jablkové vdolky
Náplň: jablka,vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky) Zaděláme klasické kynuté těsto, které po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou. Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto roztáhneme jako na buchty a naplníme jablky se skořicí. Pečlivě uzavřeme, dáme na vymazaný...
Podobné dělala babička: jablka strouhala a přidávala jen cukr a skořici a vdolky jen pomastila, ani mákem nesypala. Byly úžasné.
Jihočeské jablkové vdolky – tak tuhle dobrotu bych si hned dala !
Jihočeské jablkové vdolky – tak tohle mně velmi láká !
vdolečky jsou vždycky výborné a ta jablíčka je ještě vylepší
Tak tyhle vdolky vypadají také velmi dobře.
jablkové vdolky. tak ty vyzkouším. Bude to dobrota jestli se povedou