Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky, posypte je polovinou dávky cukru, pokapejte rumem a nechte několik hodin (nejlépe do druhého dne) proležet. Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte zbylý cukr, nakrájenou heru a žloutek a vše zpracujte v hladké těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zabalte do fólie a nechte v chladu 30 minut rozležet. Z každého dílu vyválejte kolo velikosti dortové formy. Formu vyložte pečícím papírem a na dno položte těsto, které propíchejte vidličkou. Poklaďte ho okapanými jablky (šťávu zachyťte do misky) a zakryjte druhým plátem těsta. Po obvodu zmáčkněte okraje, povrch propíchejte vidličkou a pokapejte šťávou z jablek. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte do zlatorůžova.