Jemné žloutkové řezy s polevou

zloutkove-rezy-1100x618.jpg

Suroviny

listové těsto

500 g

mléko

3 dl

pudinkový prášek s vanilkovou příchutí

1 balíček

vanilinový cukr

1 balíček

smetana ke šlehání

1/4 l

ztužovač

1 balíček

moučkový cukr

155 g

rum

1 PL

horká voda

1 PL

citrónová šťáva

1 PL

olej

několik kapek

Postup přípravy:

Žloutkový krém: 3 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 balíček vanilinového cukru, 1/4 l smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače, 1 lžíce moučkového cukru

Ledová poleva: 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citrónové šťávy, několik kapek oleje

Vychlazené listové těsto vyválíme na plát silný 4 mm, který rozdělíme na pruhy široké asi 10 cm. Pruhy přeneseme na plech, na několika místech propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a polovinu pruhů potřeme krémem. Druhou polovinu nakrájíme na dílky, které položíme na krém, po ztuhnutí podle nich dokrojíme spodní pruhy těsta. Povrch ozdobně pocákáme ledovou polevou.

Příprava krému: z mléka, pudinkového prášku a vanilinového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného zamíchání vychladnout. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem a cukrem a opatrně vmícháme do pudinku.

Příprava polevy: cukr zalijeme horkou vodou, přidáme ostatní suroviny a vymícháme dohladka.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist