Jednoduché pečené brambory s česnekem

Suroviny

brambor
1 kg
vepřového sádla
150 g
česneku
4 stroužků
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Nejlépe stejně velké brambory důkladně oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky nebo čtvrtky. Vyskládáme je na sádlem vytřený plech (požijeme jen malé množství sádla) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C dozlatova. Než se brambory upečou, utřeme česnek se solí a promícháme ho se sádlem. Upečené brambory promícháme s ochuceným sádlem a podáváme jako přílohu k masu, nebo i samostatný chod spolu s kyselým mlékem nebo kefírem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2016 6:49| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist