Jednoduchá koprová omáčka s vejci

Suroviny

mléko
1 l
smetana 33%
1 ks
čerstvý kopr
1 svazek
hladká mouka
3 PL
máslo
100 g
bílý pepř
1 špetka
cukr
1 špetka
ocet
1 PL
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml. Přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut, v průběhu vaření doléváme mléko. Nakonec přidáme na jemno nasekaný kopr a už nevaříme, výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká. Podáváme s vejci a bramborami.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2015 9:56| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist