otazky-v-restauraci-352x198.png

Je ten led dost studený aneb Hitparáda nejvtipnějších otázek zákazníků restaurací

Zábava

To, že v restauraci kritizujeme obsluhu, nám přijde tak nějak samozřejmé. Přijde nám strašně pomalá, nedůvtipná a vůbec si často klademe otázku, jestli by dotyční neměli změnit povolání. Jenže i druhá strana má s námi občas pořádný problém. Mrkni,...

Diskuze

7 komentářů

    Lukáš

    Pracuju jako číšník téměř celý život a pokaždé když si myslím, že mě od hostů už nemůže nic překvapit, se dočkám toho, že lidská představa a fantazie nezná hranic. Zážitků je celá řada, jako ten, když jsem obsluhoval plnou zahrádku,prováděl jsem deberas stolu, kde všichni byli po obědě, s úsměvem pochválili a jak jsem si skládal prázdné talíře na ruku s úžasem se ptali kolik toho jsem schopen unést přičemž jsem jim s vtipnou vsuvkou oznámil,ať nemají strach, že hodně ale že je nechám na jejich místě, jen jim odnesu prázdné talíře. Pojali to s humorem a jedna z dam mi řekla, že ona by se bála cokoli říct kdyby měla odnést víc jak dva talíře a jich bylo u stolu 8. Jak se vracím po schodech do restaurace plně naložen prázdnými talíři,
    zezadu slyším jistý dámský hlas,který se mě snaží zastavit s dotazem zda zde vaříme a při mé odpovědi s úsměvem na tváři že ano, mě paní požádala o jídelní lístek. Co dodat? ….

    Marcela

    jedno latté bez mkéka prosím uf co na to řící

    Jane

    To koleno máte z kuřecího?

    Dušan

    Naopak, já se snažím mít s obsluhou pochopení a drobnosti nekritizuji, i když se mi nelíbí, neb se mi to zdá nedůstojné situace. Abych obsluhu zkritizoval na místě, musí jít o větší průšvih.

    Veronika

    Já umírám při odpovědi „JO“…
    Tady nebo s sebou? – Jo
    Lungo s mlékem nebo bez – Jo
    Menu s polévkou či samotné? – Jo

    Ludmila

    Objednávám si kafe: obsluha se mě ptá jestli ho chci celé …
    Další věc, co mi vadí, když sedím s kamarádkou v restauraci, povídáme si, já říkám kámošce nějakou myšlenku ….. přijde obsluha, a bez ohledu na to, že si povídáme, skočí nám do řeči „všechno v pořádku?“ , to mě fakt vytáčí

    Lukáš

    Číšník nebo servírka by měli umět vypozorovat kdy je vhodný zeptat se hostů zda mají nějaké přání či zda je vše v pořádku, Za mě platí pravidlo, když se donese hostům jídlo zajít k nim po krátkém čase optat zda jim chutná a je jídlo v pořádku. Práce na place není jen o tom něco přinést, odnést a zkasírovat- tahle práce musí člověka bavit, obnáší trochu psychologie, důvtipu, improvizace, komunikace…

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist