Jahodový pohár s vanilkovým pudinkem a šlehačkou

Suroviny

hotový piškotový korpus
1 ks
jahod
500 g
mléko
500 ml
vanilkový pudink
1 ks
krupicový cukr
2 PL
šlehačka

Postup přípravy:

Skleničkou, do které budete dělat pohár, vykrájejte z korpusu kolečka. Odkrojky dejte do misky a rozdrobte na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyjte, dvě třetiny rozmačkejte v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nechte stranou. Budou se hodit za chvíli na ozdobení pohárů. Do nerezového hrnce vlijte většinu mléka a dejte ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlijte do hrnku, nasypte do něj pudinkový prášek a cukr a důkladně vše rozmíchejte. Až mléko v hrnci začne vřít, vlijte do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchejte, až do doby, než pudink zhoustne. Hrnec sundejte ze sporáku, postavte ho na prkénko a pudink nechte vychladnout. Občas ho promíchejte, aby se na něm nevytvořil škraloup. Až bude pudink studený, přijde ta nejhezčí část celé práce – vrstvení. Na dno skleničky dejte kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakujte. Horní vrstvu pudinku posypte piškotovými drobky a ozdobte překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku. Nádherný jahodový pohár (který ještě můžete ozdobit i šlehačkou) je na světě…

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2014 3:24| autor: Kateryan

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist