Jahodové řezy s polevou

Suroviny

vejce

5 ks

voda vlažná

5 PL

cukr

300 g

olej

200 ml

prášek do pečiva

1/2

tuk

hrubá mouka

jahoda

1 kg

jahodový pudink

2 ks

máslo

250 g

Postup přípravy:

Na těsto: 5 vajec, 5 lžic vlažné vody, 200 g cukru, 200 ml oleje, 1/2 kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Na krém: 1kg jahod, 2 jahodové pudinky, 250 g másla, 100 g cukru

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Ušleháme žloutky a postupně přidáváme vodu, cukr a olej. Pak přisypeme mouku a kypřící prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180°C, 10 minut. Z jahod a pudnků uvaříme hustý krém, který po zchladnutí vmícháme do másla utřeného s cukrem. Upečený piškot potřeme krémem (můžeme polít čokoládou).

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2011 10:31| autor: martinka23

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist