Jahodové řezy s polevou

Suroviny

vejce
5 ks
voda vlažná
5 PL
cukr
300 g
olej
200 ml
prášek do pečiva
1/2
tuk
hrubá mouka
jahoda
1 kg
jahodový pudink
2 ks
máslo
250 g

Postup přípravy:

Na těsto: 5 vajec, 5 lžic vlažné vody, 200 g cukru, 200 ml oleje, 1/2 kypřícího prášku, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Na krém: 1kg jahod, 2 jahodové pudinky, 250 g másla, 100 g cukru

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Ušleháme žloutky a postupně přidáváme vodu, cukr a olej. Pak přisypeme mouku a kypřící prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Těsto vylijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180°C, 10 minut. Z jahod a pudnků uvaříme hustý krém, který po zchladnutí vmícháme do másla utřeného s cukrem. Upečený piškot potřeme krémem (můžeme polít čokoládou).

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2011 10:31| autor: martinka23

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist