Jablkové řezy se sněhovou čepicí

jablkove-rezy-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
210 g
máslo
140 g
moučkový cukr
70 g
vejce
2 ks
jablko
600 g
pískový cukr
140 g

Postup přípravy:

Těsto: 210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky

Náplň: 600 g jablek, cukr podle chuti

Sníh: 2 bílky, 140 g pískového cukru

Z mouky, másla, cukru a žloutků, udělejte těsto, zabalte ho a nechte chvíli odpočinout. Pak těsto rozválejte na plát v délce plechu a rozkrojte rádlem na čtyři stejně široké pruhy. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečte v předehřáté troubě. Jablka rozvařte na kaši a podle chuti oslaďte, zchladlé natřete na dva pruhy po celé délce a zakryjte nenamazanými pruhy. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj cukr, naneste ho navrch pruhů, vložte je zpět do trouby a velmi zvolna krátce zapečte.

Tip: můžete pokropit čokoládovou polevou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist