Jablkové řezy s rozinkami

Suroviny

větších jablek

2 ks

vajec

4 ks

prosáté hladké mouky

150 g

změklého tuku (Hery)

100 g

moučkového cukru

80 g

rozinek

1 hrst

vanilkového cukru

1 balíček

mleté skořice

2 ČL

kypřícího prášku do pečiva

1 balíček

tuk na vymazání pekáčku

dle potřeby

hrubá mouka na vysypání pekáčku

dle potřeby

moučkový cukr na posypání

dle libosti

Postup přípravy:

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřinec a nasekáme je na malé kousky. Promícháme je s omytými a osušenými rozinkami, skořicí a dáme stranou. Plech s vyššími okraji vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy dáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a změklý tuk. Šleháme asi 8 minut. K vymíchanému těstu přidáme jablečnou směs, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme k těstu. Těsto rovnoměrně rozetřeme do pekáčku, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby. Příkon tepla zmírníme na 160 °C a při této teplotě pečeme 35 minut. Upečený moučník vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. Sypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2016 9:24

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist