Jablečný nákyp se skořicí

Suroviny

piškoty
1 balení
jablko
1 kg
cukr krupice
250 g
maizena
2 ČL
vejce
3 ks
vaječný bílek
3 ks
cukr moučka
100 g
sůl
špetka
máslo na vymazání
skořice na posypání

Postup přípravy:

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, zasypeme polovinou cukru, zalijeme vodou, a podusíme do měkka. Potom prolisujeme a osladíme zbytkem cukru. V troše vody rozmícháme maizenu a vlijeme do jablečné hmoty, kterou opět uvedeme do varu.

Poté vše promícháme s celými vejci. Na dno máslem vymazané zap.mísy rozložíme piškoty, na ně rozetřeme jablečnou směs, jemně osolíme, vložíme do vyhřáté trouby, a zapečeme až směs ztuhne.

Potom ji překryjeme sněhem z bílků, který jsme vyšlehali s mouč.cukrem, jemně poprášíme skořicí a znovu vložíme do trouby zapékat dokud bílky neztuhnou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist