Hubnutí a pečivo: Jde to dohromady? Zbořili jsme pár mýtů!
Vše o hubnutí
Slyšela jsi někdy o dietě, která tvrdí, že návštěva pekárny je téměř hrdelní zločin? Že zabiják jménem lepek ti pomalu způsobí nadváhu a pokud si večer kousneš do housky, další špek se ti usadí hlavně v oblasti břicha? Určitě...
pečivo nejím už delší dobu
pečivo si děláme i doma,mám ho ráda
..klasika…po tréninku je potřeba dodat tělu energii a kde jinde ji vzít než ze sacharidů, takže je potřeba zase zvážit dané okolnosti. Když nebudu celý den nic dělat, pak jsou večer luxusem, ale při aktivitě nevynechávat. Nejvhodnější tedy celozrnné, žitné apod. nebo samozřejmě komplexní sacharidy v podobě rýže, brambor, kuskus…atd. 🙂
Je vidět, že článek píše opět někdo“ hodnověrný“, splést si knackebrot s ostatním podobnými plátky pouze velikostí a tvarem? Doufám, že dotyčná osoba- autor není výživový poradce.Mimochodem je to stará značka chleba snad více než 60 let, pamatuji si jej jako dítě z Hamburku- jsem již letitá dáma a používal se hlavně při dietách, u nás tehdy byly pouze suchary / stejné složení nemají/.
Video je příšernost, nedokoukala jsem.
Diety nedržím, jím, co najdu v obchodě a mi chutná, pečivo k tomu patří za normálních okolností. Na dovolené například pečivo nemusím jíst a nechybí mi. Jsem variabilní. 🙂
Peču si chleba doma.Není z droždí,ale z kvásku a kvásek a drožďový kvásek je něco jiného.Kvásek je pro tělo lelší než droždí.Kvásek je z žitné mouky,ale do samotného chleba dávám pšeničnou chlebovou mouku a špaldovou mouku.Je to tedy špatně?
Smíchat rýžové chlebíčky a knackebrot dohromady to je teda boření mýtů 😀
Právě knackebroty jsou z celozrnné mouky takže naprosto OK…
Pečivo bylo i pro mě kámen úrazu. Po radikální změně jídelníčku, kterou jsem velice potřebovala, jsem pečivo minimalizovala.Plátek pečiva jsem k snídani nahradila plátkem kedlubny, / kedlubna a žervé/, okurky, jogurt bílý – 0,3 tuku, 3,5 sacharidy, 11 bílkoviny semínka – slunečnice, dýně, chio a 7 sušených brusinek nebo 3 ks nakrájené sušené švestky. A pokud si ho chci dát tak jen čistě žitné a velice zkoumám etikety .
Já mám pečivo ráda.
Upéct, ale na kolik dát troubu a jak dlouho??? To je velmi důležité!
Vyzkouším recept na chleba.
Když jsem začínala vynechávat pečivo, nahrazovala jsem jej zdravější formou na kterou mě přivedla velice zcestovalá kamarádka. Zkuste si někdy namazat papriku rozřízlou na polovinu, například lučinou, která obsahuje spoustu bílkovin. posypat sladkou paprikou či trochu pepře + šunka minimálně 90% masa. Výborná lehká večeře 🙂
Bílé pečivo si občas dám, ale z větší části jím tmavé