Hrstková polévka s luštěninami a zeleninou
Večer si namočíme všechny luštěniny a druhý den je uvaříme v téže vodě s kroupami do změknutí. Před dovařením polévky přidáme strouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou. Osolíme podle chuti.
jejda – tohle mi připomnělo skvělé jídlo od mojí babičky
my tomu říkáme „co dům dal“
Hrstkovou polévku delavame podobne. Dekuji za pripomenuti.
Delavam obcas podobne. Chutna polevka.
Tuhle polévku vařil i nějaký režiser (v čápi s mákem nebo prostřeno? teď nevim) a dával tam ještě uzené nakrájene na kostky. 🙂
Tak na tu jsem měla dnes spadeno, ale nakonec jsem koupila ve zdravé výživě směs na polévku s fazolí mungo a taky je velmi dobrá