Hrnková rychlá bábovka

Suroviny

polohrubá mouka
2 hrnky
cukr krystal
1 hrnek
mléko
1 hrnek
vejce
3 ks
olej
1/2 hrnku
vanilkový cukr
1 ks
kypřící prášek do pečiva
1 ks
kakao
dle potřeby
může být i jeden citron na ostrouhání kůry
dle potřeby
tuk a strouhanka na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

V misce smíchám dva hrnky mouky s hrnkem cukru (klidně může být i cukr moučkový, ale poté dávám o čtvrt hrnku více cukru, než když dávám krystal), vanilkovým cukrem a s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidám vajíčka, mléko, olej a dle chuti i citrónovou kůru, vše smíchám, do hladkého těsta vyšlehám šlehačem. Vymažu bábovkovou formu, naliji do ní polovinu těsta, do druhé půlky těsta přidám kakao a poctivě promíchám. Naliji do formy k první půlce těsta. Šoupnu ji do trouby na 160 stupňů tak cca 45-50 min. Po upečení posypu cukrem a podávám. Nikdy bábovka nevydržela dýl jak dva dny na stole, pokaždé se po ní zapráší.

 

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Tipy pro zpestření a obměnu: do světlé části těsta přidám i vymačkanou šťávu z citrónu, hned chutná citrónově, do tmavé části buď přidávám trochu skořice nebo skořicový cukr nebo nalámu třeba po Mikuláši zbytky čokolády z postaviček. Variace jsou různé.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.2.2013 7:40| autor: Romana30

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist