Hrášková polévka s mátou a smetanou

Suroviny

pórek
1 ks
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
mražený hrášek
150 g
nasekaná máta
1 hrst
máslo
2 PL
kysaná smetana
100 ml
drůbeží vývar
600 ml
toustový chléb
2 plátky
sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Lžíci másla rozehřejte v hrnci, přidejte na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažte asi 8 minut. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a vařte asi tři minuty.

2. Sejměte z ohně, osolte, opepřete a přidejte nasekanou mátu. Rozmixujte tyčovým mixérem a vešlehejte smetanu.

3. Plátky chleba nakrájejte na kostičky a osmahněte na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.

4. Polévku servírujte s česnekovými krutony.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.11.2010 1:10| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist