Hrášková polévka s mátou a smetanou

Suroviny

pórek
1 ks
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
mražený hrášek
150 g
nasekaná máta
1 hrst
máslo
2 PL
kysaná smetana
100 ml
drůbeží vývar
600 ml
toustový chléb
2 plátky
sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Lžíci másla rozehřejte v hrnci, přidejte na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažte asi 8 minut. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a vařte asi tři minuty.

2. Sejměte z ohně, osolte, opepřete a přidejte nasekanou mátu. Rozmixujte tyčovým mixérem a vešlehejte smetanu.

3. Plátky chleba nakrájejte na kostičky a osmahněte na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.

4. Polévku servírujte s česnekovými krutony.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.11.2010 1:10| autor: Wanda

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist