Hrachový štrůdl s vejci

Suroviny

listové těsto
1 balíček
mražený hrášek
1 balíček
vejce
6 ks
anglická slanina
100 g
kuřecí párky
6 nožiček
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
olej na opečení
dle potřeby
majoránka
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy:

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a lehce opečeme spolu s anglickou slaninou nakrájenou na nudličky na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky a hrášek a krátce prohřejeme. Pak vše zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, dobře promícháme a směs necháme prochladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho připravenou hráškovou směsí a rozložíme na ni párky (vodorovně s delší stranou plátu). Těsto z delší strany zavineme, okraje těsta na obou koncích k sobě přitiskneme a zasuneme pod závin. Přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 – 200 °C a upečeme dozlatova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist