Hrachová polévka se špekovými knedlíčky

Suroviny

uzeného masa
50 g
hrachu
30 dkg
mrkve
2 ks
petržel
1 ks
celeru
1/4 ks
cibule
1 ks
vejce
1 ks
strouhanky
2 PL
sádla
10 dkg
bujon nebo vývar
sůl, pepř, lžíce majoránky, špetka muškátového oříšku,česnek

Postup přípravy:

Hrách namočíme, nejlépe přes noc, poté vodu slijeme a uvaříme v nové vodě do měkka. Mezitím si v jiném hrnci připravíme vývar nebo vodu s bujonem, do kterého nakrájíme kořenovou zeleninu. 

Zvlášť si připravíme jíšku ze sádla, osmažené cibulky a jedné lžíce hladké mouky (polévka by neměla být až příliš hustá), zavaříme do vývaru, přidáme česnek a petržel a rozmačkaný hrách. Na závěr dochutíme majoránkou, solí, pepřem a špetičkou muškátového oříšku.

Lze podávat se špekovými knedlíčky (viz kategorie ostatní, recept „Špekové knedlíčky“) nebo jen s osmaženou houskou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist