Hrachová polévka se špekovými knedlíčky

Suroviny

uzeného masa
50 g
hrachu
30 dkg
mrkve
2 ks
petržel
1 ks
celeru
1/4 ks
cibule
1 ks
vejce
1 ks
strouhanky
2 PL
sádla
10 dkg
bujon nebo vývar
sůl, pepř, lžíce majoránky, špetka muškátového oříšku,česnek

Postup přípravy:

Hrách namočíme, nejlépe přes noc, poté vodu slijeme a uvaříme v nové vodě do měkka. Mezitím si v jiném hrnci připravíme vývar nebo vodu s bujonem, do kterého nakrájíme kořenovou zeleninu. 

Zvlášť si připravíme jíšku ze sádla, osmažené cibulky a jedné lžíce hladké mouky (polévka by neměla být až příliš hustá), zavaříme do vývaru, přidáme česnek a petržel a rozmačkaný hrách. Na závěr dochutíme majoránkou, solí, pepřem a špetičkou muškátového oříšku.

Lze podávat se špekovými knedlíčky (viz kategorie ostatní, recept „Špekové knedlíčky“) nebo jen s osmaženou houskou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist