Hovězí guláš
Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky. Na sádle opečeme dorůžova drobně krájenou cibuli, posypeme ji kmínem, přidáme trochu mleté papriky, zamícháme, přidáme kostky masa, orestujeme je po všech stranách, až se začne vypařovat všechna šťáva od masa. Potom maso...
No, víš.. jak to jen oznámit. My prostě na tom nejsme moc dobře co se týká kuchyňského vybavení. Už nemáme tolik peněz na to, abychom si na zgastro .cz pořídili kvalitní titanové nádobí a tak prostě vaříme pouze to, co se zrovna na tom našem náčiní dá.
Tak to máte teda ale hodně šikovné děti jestli každý z nich dokáže vlastně udělat svíčkovou. A na ten gulášek si třeba jako rodina netroufáte? Vždyť ten je ještě jednodušší, a nebo kde je problém? Napiš ho, to mě zajímá.
Hele u nás doma prostě frčí svíčková. Vaří ji už v 17 letech jak syn tak i starší dcera. Manžel se sem tam do práce v kuchyni také zapojí, ale většinou to je spíše na umývání nádobí.
I nám doma tento gulášek opravdu moc chutnal. Je to taková klasika která se vaří když nikdo nechce nic vymýšlet. My třeba čas od času děláme i bramborový guláš, přece jen se to trošku více zahustí. No a co vaříte jinak ještě vy rádi z těch českých klasik? Dejte vědět.
Hovězí guláš – klasika.