Hovězí na červené cibuli

hovezi-na-cervene-cibuli-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

hovězí svíčková (roštěnka)

4 plátky

anglická slanina

150 g

červená cibule

3-4 ks

krystalový cukr

100 g

červené víno

2 dl

olej

2 PL

čerstvý tymián na ozdobení

4 snítky

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Cibule oloupeme, podélně nakrájíme na šestiny, zprudka opečeme na oleji, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme prudce vařit, až se 2 třetiny tekutiny odpaří. Pak cibulku odstavíme. Hovězí plátky omyjeme a osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálený gril a pečeme z každé strany 3 minuty a ke konci vložíme na gril k masu plátky slaniny. Dušené cibulky prohřejeme, trochu osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře. Překryjeme je hotovým steakem, přelijeme svařenou omáčkou z vína, doplníme plátky slaniny a ozdobíme tymiánem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist