Houbová směs s brandy

houbova-smes-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

sušená houba (nejlépe hříbek)
30 g
žampión
200 g
čerstvá lesní houba
200 g
hlíva ústřičná
150 g
máslo
30 g
zelená petrželka
1 malý svazek
olivový olej
1 PL
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
brandy
1-2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Sušené houby předem namočte do vroucí vody. Petrželku nasekejte. Čerstvé houby očistěte (větší žampióny oloupejte), u tužších druhů odřízněte nožičku. Nakrájejte je na kostičky, hlívu na plátky. V kastrolu rozehřejte olej a máslo, přihoďte nadrobno nasekanou cibuli a opečte. Přidejte česnek a houby a asi 5 minut opékejte, dokud houby nezměknou. Potom vše z kastrolu vyjměte. Předem namočené houby sceďte a tekutinu zachyťte do misky. Do vypečené šťávy vložte scezené houby s trochou tekutiny, ve které se máčely. Prudce vařte, dokud tekutina nezhoustne jako sirup. Vraťte do kastrolu houbovo-cibulovou směs, vmíchejte brandy, petrželku a ochuťte solí a pepřem. Přendejte do nahřáté mísy a ihned podávejte s pečivem.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist