Holštýnský steak s cibulí

holstynsky-steak-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hovězí steak po 150 g (z kýty nebo svíčkové)
4 ks
cibule
250 g
olej
4 PL
máslo
2 PL
pepř
1/2 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Osmahněte ji dozlatova na 2 lžících rozpáleného oleje (stále míchejte) a potom ji přendejte na talíř. Zbývající olej nalijte do pánve a rozehřejte. Vložte do něj bifteky a opékejte zprudka na každé straně 4 minuty, pokud je chcete mít krvavé, 5-6 minut, chcete-li je mít středně propečené, nebo 6-8 minut, jestliže je máte rádi hodně propečené (záleží také na tloušťce masa). Hotové bifteky osolte a opepřete, přendejte na nahřáté talíře a poklaďte je máslovými hoblinkami. Cibuli rychle vmíchejte do vypečené šťávy, dochuťte pepřem a solí, přidejte na talíře k masu a ihned podávejte. Vhodnou přílohou jsou brambory maštěné máslem posypané zelenou petrželkou.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist