Hlíva jako vídeňský řízek
Použijeme jenom kloboučky hlívy. Umyjeme je a ubrouskem osušíme. Posypeme houbovým kořením a obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích a v strouhance. Smažíme na oleji z obou stran. Hlívové řízky podáváme teplé s bramborovou kaší.
Hlíva jako vídeňský řízek vynikající.
Hlíva jako vídeňský řízek mám radšej ako kurací alebo bravčový rezeň.
děláme taky hlívu na všechny možný způsoby
zkusím, zatím jsem z hlívy dělala jen gulášovku….
Řízek s hlívou ústřičnou jsem ještě neochutnala, jediné co jsem kdy z hub jedla tak byla obalená pýchavka a byla výborná. Takže hlíva by také nemusela být špatná.
Dělám řízky z hlívy a jsou opravdu moc dobré.
Takto připravenou hlívu jsem jedla poprvé před mnoha lety a přestože jinak houby nemusím, tohle chutná skvěle!
Hlíva jako vídeňský řízek vypadá moc dobře